Oordopjes-Kopen.nl
 • Snelle levering
 • Boven de 25 euro gratis verzending
 • 30 dagen retour
 • Webshop Keurmerk

Alpine Music Safe Pro

Onze prijs: 23.95   19.95
Lees 15 recensies

Het meest populaire universele oordopje bij muzikanten!

Als muzikant zoals gitarist, drummer, zanger of dj loop je groot risico op gehoorbeschadiging omdat je je te vaak omringt met luide muziek. Je gehoor is je belangrijkste instrument en gehoorverlies heeft direct consequenties voor het uitvoeren van je vak of passie. Een goed gehoor is dus essentieel en een goede bescherming in de studio, tijdens repetities, optredens, concerten en andere muziekevenementen is dan ook belangrijk. Speciaal voor professionele muzikanten en dj’s is de MusicSafe Pro ontwikkeld. Dit is de meest luxe en uitgebreide uitvoering van de Alpine muziekrange met drie paar verwisselbare filtersets zodat je je eigen demping kan bepalen.

AlpineAcousticFilters™ – muziekkwaliteit blijft zeer goed

MusicSafe Pro is de enige gehoorbescherming voor muzikanten met drie verschillende verwisselbare filtersets voor een lage, gemiddelde en hoge demping. Deze unieke AlpineAcousticFilters met selectieve demping garanderen een optimale bescherming tegen schadelijke geluidniveaus, terwijl de muziekkwaliteit zeer goed blijft. Afhankelijk van het instrument dat je speelt, de plek op het podium en het type muziek dat je speelt, kun je altijd de juiste demping kiezen. De Alpine MusicSafe Pro oordopjes geven geen afgesloten gevoel waardoor je tijdens bijvoorbeeld een opname in de studio voldoende contact met de omgeving houdt. Zo kan je optimaal presteren.

AlpineThermoShape™ materiaal – zeer comfortabel, perfecte pasvorm

MusicSafe Pro oordoppen zijn gemaakt van duurzaam en flexibel AlpineThermoShape materiaal. Door de warmte van het oor past de gehoorbeschermer zich binnen enkele minuten aan de gehoorgang aan. Dit vergroot het draagcomfort aanzienlijk. Mocht de muziekoordop te groot zijn dan kan je het oordopje gemakkelijk op maat maken.

Hoe gevaarlijk is te luide muziek?

De veilige limiet waaraan het gehoor blootgesteld mag worden is 80 decibel. Regelmatig geluid boven de 80 decibel resulteert onherroepelijk in gehoorbeschadiging. Officiële rapporten tonen aan dat de limiet van 80 decibel snel is overschreden. Zo kan bij een concert zelfs een geluid van 120 dB worden gemeten. Voor rockmuzikanten komen de schadelijke geluiden voornamelijk van de drums en versterkers terwijl voor klassieke muzikanten het eigen instrument en die van anderen veel invloed op het gehoor hebben. De volgende tabel toont aan hoe snel de maximum blootstelling zonder gehoorbescherming is bereikt.

Profiteer nu van onze korting op de Alpine Music Safe Pro
 • Prijs excl. btw: 16.49
 • Productnummer: 27.32511124100
 • Status: 1 á 3 dagen levertijd
4 x Alpine Music Safe Pro Oordopjes
4 x Alpine Music Safe Pro Oordopjes Voordeel
Wij hebben een voordeelpakket van dit product voor u samengesteld. Voor een prijs van slechts 83.49 profiteert u van dikke voordeel op uw favoriete Alpine Music Safe Pro. Voorlopig zit u niet zonder dus!

Voordeelprijs: 83.49

Unieke productkenmerken

 • Voorkomt gehoorbeschadiging en een piep in je oren
 • Enige muziekoordop met drie verwisselbare akoestische filtersets
 • De geluidskwaliteit van de muziek blijft behouden
 • Zeer comfortabel en nauwelijks zichtbaar in het oor
 • Met handig opbergdoosje dat je kunt personaliseren
 • Met koordje
 • Met reserve oordop
 • Herbruikbaar
 • SNR-waarde: wit filter 14; zilver filter 17; goud filter 18
 • NNR-waarde: wit filter 8; zilver filter 11; goud filter 16

Specificaties
Dempingswaarde: variabel 3 sets filters
Materiaal: thermoplastisch anti allergie
Leeftijd: vanaf 6 jaar
Inhoud: 2 + 1 oordopjes + 3 filtersets
Kleur: wit
Dempingstabel
Hieronder vindt u de dempingstabel voor dit product waarbij de demping overzichtelijk is weergegeven. De tabel zal verduidelijken hoeveel Decibel (dB) geluid gedempt zal worden bij welke Frequentie (Hz). Van links naar rechts vindt u de Frequenties, van laag naar hoog. Hoe hoger de Frequentie, hoe hoger de toon.

Diagram:

   Hz 125 250 500 1000 2000 4000 8000 SNR NNR
wit dB 10,2 11,2 14,3 17,9 24,0 23,4 18,0 14 8
zilver dB 14,8 15,0 15,7 18,7 26,6 24,4 18,9 17 11
goud dB 18,8 15,6 16,0 18,5 27,7 23,9 22,0 18 16


Om vast te stellen wat de beste gehoorbescherming is voor uw situatie dient u eerst vast te stellen wat ongeveer de gemiddelde Frequentie van uw omgeving is. Daarna kunt u bepalen welke gehoorbescherming voor u het beste is.

 

 

Extra mogelijkheden

Bij dit product kunt u wat extra opties bijbestellen. U kunt bijvoorbeeld een blanco opbergkoker kopen welke u in staat stelt om uw oordoppen hygienisch en droog te vervoeren. Het kokertje is van aluminium en kan handig aan uw sleutelbos bevestigd worden. Let op dat u extra betaalt voor deze optie.

Tevens kunt u speciaal reinigingsmiddel aanschaffen in de vorm van Alpine Clean. Met dit middel verlengd u de levensduur van uw herbruikbare oordoppen en zorgt u voor de beste hygiene. Ook hier betaalt u een meerprijs.


LEVERING:

Wij leveren alle oordoppen uit eigen voorraad. In principe geldt: vóór 15:00 besteld op werkdagen, de volgende dag geleverd door PostNL. 1, 2 of 3 oordoppen passen meestal in een envelop die gewoon door de brievenbus past.

Enveloppen worden dus ook bezorgd op zaterdag.

U krijg van ons een bevestiging wanneer uw bestelling wordt aangeboden aan PostNL.


Verzendkosten
De verzendkosten op onze webshop bedragen € 2.49. Er komen geen extra kosten bij en bestellingen boven de € 25 euro worden gratis bezorgd.

Voorraad
Voorraadstatus:
1 á 3 dagen levertijd
Betaling
U kunt bij ons eigenlijk op de meest gebruikte manieren betalen. iDEAL wordt het meest gebruikt, maar ook Creditcard, Paypal, Bancontact en gewoon Op Factuur is mogelijk. Let op dat "Op Factuur" alleen maar voor bedrijven, stichtingen en scholen wordt geaccepteerd.

Retourzending
In onze algemene voorwaarden vindt u de voorwaarden voor retourzending. Let op: oordoppen welke in het oor zijn gedragen kunnen wij niet retour nemen om hygienische redenen. Mocht er een verzending niet goed zijn gedaan door ons, dan lossen wij dat voor u op!
Klantbeoordelingen

Wij hechten grote waarde aan de meningen van onze klanten. Wij kunnen met uw mening uiteraard onze service verbeteren, maar u ook wellicht vertrouwen geven om de juiste aankoop bij ons te doen. Schroom niet om een recensie achter te laten via de knop rechts.
Alpine Music Safe Pro scoort 4.5 van de 5 sterren op basis van 15 beoordelingen.

Product:   Alpine Music Safe Pro
Klant   van Richard van der Nat
Datum:   donderdag 02 februari 2017
Waardering:   3 sterren :  
Recensie:   De demping is prima de midi en mini zijn voor mij niet goed genoeg. De max is prima dempend zodanig dat je niet veel mist. Nadeel van deze beschermers is dat ze erg klein zijn en moeilijk in en uit je oren te halen zijn.

Product:   Alpine Music Safe Pro
Klant   van Paul Dutting
Datum:   vrijdag 24 juli 2015
Waardering:   4 sterren :  
Recensie:   zeer vlotte levering, prima in orde.

Product:   Alpine Music Safe Pro
Klant   van John Kenvor
Datum:   maandag 16 september 2013
Waardering:   4 sterren :  
Recensie:   Ben er toch zeer blij mee. Ze werkte goed het was alleen even wennen, maar daarna zat het toch best goed. En de filters werken ook prima. Bedankt voor de goede service!

Product:   Alpine Music Safe Pro
Klant   van Marion De Bie
Datum:   zondag 07 juli 2013
Waardering:   4 sterren :  
Recensie:   Ze zitten goed en helpen echt, zelf kreeg ik dit aan geraden door en vriend die er heel te blij mee was nu kan ik dit gaan aanbevelen aan anderen.

Product:   Alpine Music Safe Pro
Klant   van T. Tressel
Datum:   zondag 30 juni 2013
Waardering:   5 sterren :  
Recensie:   Keurige snelle levering. Prima oordoppen.

Product:   Alpine Music Safe Pro
Klant   van Jimmy Dom
Datum:   vrijdag 01 maart 2013
Waardering:   5 sterren :  
Recensie:   De bestelling was zeer snel thuis geleverd (België). Het product zelf is ook aan te raden voor elke muzikant. Het demp het geluid goed en zit goed in de oren. Het geluid wordt niet veel vervormt en kan dus gehoorschade goed tegengaan.

Product:   Alpine Music Safe Pro
Klant   van Ja Hendrix
Datum:   donderdag 14 februari 2013
Waardering:   4 sterren :  
Recensie:   Dopjes zitten comfortabel, dempen het lawaai goed, terwijl je de ander kunt blijven verstaan. Je hoort jezelf beter tijdens het musiceren. Soms is het ook prettig om 1 dopje te dragen, aan de zijde waar het harde geluid vandaan komt.

Product:   Alpine Music Safe Pro
Klant   van Siebe Grijpma
Datum:   maandag 10 december 2012
Waardering:   5 sterren :  
Recensie:   Snelle service en goed product. De oordopjes zijn makkelijk in dempingssterkte aan te passen en er wordt een handig koertje meegeleverd om ze in op te bergen. Ik gebruik ze voornamelijk bij concertbezoeken. Een plezierige aankoop. Een tevreden klant!

Product:   Alpine Music Safe Pro
Klant   van Sjang Titulaer
Datum:   maandag 10 september 2012
Waardering:   5 sterren :  
Recensie:   Prima..................................................................................

Product:   Alpine Music Safe Pro
Klant   van Marc Willemsen
Datum:   zondag 19 augustus 2012
Waardering:   5 sterren :  
Recensie:   Ik heb al zo'n 10 jaar last van tinnitus (fluittoon / oorsuizen) i.c.m. hyperacusis (overgevoeligheid voor geluid). Bezoek aan KNO arts leverde niets op. Alleen de wetenschap dat de gehoorschade het gevolg is van jarenlange blootstelling aan te veel decibellen. Eerder had ik oordopjes op maat laten maken. Die kosten veel geld en zaten niet lekker. Vervolgens voor weinig geld de worksave oordopjes gekocht bij oordopjeskopen.nl. Die voldeden goed, maar deze oordopjes zijn toegespitst op werkomstandigheden (gebeuk op stalen platen e.d.). De Music Save (pro) zou meer toegespitst zin op het uitfilteren van het schadelijke deel van het geluid voor muziekkanten. Nu ben ik geen muziekkant, maar ik hoopte dat deze oordopjes ook geschikt zouden zijn voor concerten en andere omstandigheden waarbij je wel een groot deel van het spectrum wilt horen en de pieken wilt dempen. Dit weekend getest tijdens Haarlem Jazz and More. Gisteren met witte filters (minst sterke demping) en die voldeden niet. Wel de nadelen (praten, lopen, ademen, hoor je alsof je je hoofd onder water hebt), maar te weinig demping (pieken vervormen alsof het binnenwerk van mijn oor los ligt). Vanavond de goudkleurige filters getest. De gouden hadden ook de nadelen van de witte filters, maar gaven wel een prettige demping. Bij weinig db hoor je alles goed (ik hoorde bijvoorbeeld het afscheuren van een stukje papier alsof ik geen oordopjes in had). Bij veel db wordt het door mij als vervormend ervaren deel van het spectrum gedempt (het deel waar ik tureluurs van wordt). Ik denk dat de witte filters prima zijn voor verjaardagen en gelegenheden waar iedereen in zekere mate loopt te schreeuwen, dat voor mij ook een ramp is. Al met al ben erg blij met deze oordopjes. Ik denk dat ik nog een tweede setje ga bestellen zodat ik 3 sets oordopjes heb en niet steeds de filters hoef te wisselen...

Product:   Alpine Music Safe Pro
Klant   van Ben van Essen
Datum:   zondag 29 juli 2012
Waardering:   4 sterren :  
Recensie:   Prima oordopjes; confortabel en te kiezen demping door de 3 verschillende soorten filters die worden meegeleverd. Snelle levering bovendien!

Product:   Alpine Music Safe Pro
Klant   van Pieter Dillingh
Datum:   zondag 15 juli 2012
Waardering:   5 sterren :  
Recensie:   Prima gelopen! Goede communicatie en goed product! Professioneel bedrijf, aan te raden

Product:   Alpine Music Safe Pro
Klant   van Thom van Oijen
Datum:   zondag 03 juni 2012
Waardering:   5 sterren :  
Recensie:   Het zijn fijne oordopjes. Ze zitten erg comfortabel en je merkt amper dat je ze in hebt. Uitdoen kan wat moeilijk zijn omdat ze vrij diep in je oor zitten. Als je erg dikke vingers hebt kan dit dus een probleem vormen. Ik heb alleen die witte en de gouden geprobeerd tot nu toe. De witte is handig voor op het werk. Filtert een beetje de hoge piek tonen eruit (stenen die op elkaar worden gezet) De gouden heb ik in gehad naar een feest en hier doet hij zijn werk goed. Hij dempt wel iets minder dan ik dacht, maar zeker genoeg om je gehoor te beschermen. Een van de belangrijkste dingen hierbij is in welke mate de geluidskwaliteit achteruit gaat. Een heel stuk minder dan die gele schuimdoppen! De muziek word natuurlijk wel iets vervormd maar om dat tegen te gaan moet je denk ik voor custom oordoppen gaan. Deze zijn een heel stuk duurder. Deze zijn voor wat minder geld dus een zeer goed alternatief. n.b. Ik heb geen ervaring met andere gehoorbescherming behalve gele schuimdoppen.

Product:   Alpine Music Safe Pro
Klant   van Adam Steiner
Datum:   zondag 20 mei 2012
Waardering:   5 sterren :  
Recensie:   Thanks for the service guys! (gals?) I bought my second pair a couple of days ago and they were in my mailbox the next day. I've been using the Pro for some years now and with a couple of cheats (earplugs you guys don't seem to have) i fell back to the Pro's. They're comfy and do their job well!

Product:   Alpine Music Safe Pro
Klant   van Tom Wolters
Datum:   donderdag 24 juni 2010
Waardering:   5 sterren :  
Recensie:   De musicsafe aangeschaft voor het festivalseizoen. Werken prima en werden zeer snel geleverd! Echt een prachtservice…